Manueel Therapie Rusek

Een leven zonder pijn

Introductie

PatiŽnten Informatie

Behandelingen

Algemene voorwaarden &

Privacyverklaring

Mijn Adres

Verschillende behandelingen

Shiatsu

Oorspronkelijk komt de Anma massage uit China. In de zesde eeuw is deze massagevorm geÔntroduceerd in Japan. In het begin van deze eeuw gingen de ďmasseursĒ die op therapeutische wijze met Anma werkten deze methode shiatsu noemen. In Japan is de shiatsu massage een regulier onderdeel van de gezondheidszorg, zoals bij ons de fysiotherapie.

 

Shiatsu betekent vingerdruk. Shiatsu is een manuele massage waarbij met name gebruik wordt gemaakt van de duimen en vingers. Wanneer een mens klachten heeft zijn er op het lichaam vaak punten die afwijkend zijn, bijvoorbeeld plaatsen die pijnlijk zijn. Deze punten worden tsubo's genoemd. Deze punten liggen op lijnen die in de oosterse filosofie meridianen worden genoemd. Anders als bij acupressuur en acupunctuur, waarbij alleen de in de meridianen theorie beschreven tsubo's behandeld worden, wordt er bij de shiatsu therapie van uitgegaan dat ieder punt dat een behandeling nodig heeft een tsubo punt is. Dit maakt shiatsu tot een complete lichaamsmassage.

Naast shiatsu wordt gebruik gemaakt van Karui Shiatsu Ryoho (KSR). Dit betekent zachte vingerdruk. Met deze techniek wordt de energie in het lichaam geactiveerd. KSR wordt vooral toegepast bij mensen die veel pijn hebben en als ontspanningstechniek.

 

Klassieke Massage onder therapie

Een goed verzorgt lichaam draagt bij aan een gezonde geest.

Massage kan hierin een grote rol spelen.

 

Al sinds de oudheid is de heilzame werking van massage bekend. Een massagebehandeling ontspant de spieren waardoor het lichaam in staat wordt gesteld zich te herstellen. Het lichaam voelt hierdoor prettiger aan en kan beter worden belast.

Het behoeft niet veel uitleg dat een massagebehandeling weldadig kan zijn, vooral in of na een stressvolle periode. Stress, tijdgebrek, verplichtingen en dat bekende opgejaagde gevoel, gaat vaak gepaard met spanningen in nek, rug en schouders. Regelmatig ontspannen is voornamelijk belangrijk om te voorkomen dat ťťn en ander ten koste gaat van uw gezondheid.

 

Effect

het geeft u ontspanning, massage is ontspannend voor lichaam en geest, spanningsklachten zullen worden verminderd.

aandacht voor u zelf, we maken te weinig tijd vrij om naar ons lichaam te luisteren. Dit is een moment van rust en ontspanning waarin lichaam en geest weer in balans komen.

geeft u nieuwe energie, de energiedoorstroming wordt bevorderd waardoor spanningen losgelaten worden en het lichaam weer nieuwe energie krijgt.

Bewustwording en contact, bewust uw lichaam voelen, meer contact krijgen met uw lichaam, door deze gewaarwording zal u eerder uw klachten onderkennen en eerder ingrijpen.

verwijdert afvalstoffen, de bloedcirculatie wordt geactiveerd waardoor afvalstoffen en blokkades het lichaam sneller zullen verlaten. Dit is merkbaar door een tintelend gevoel of het ervaren van meer ruimte in het lichaam.

werkt preventief, als u geen klachten meer heeft kunt u door het regelmatig ondergaan van een massagebehandeling er voor zorgen dat de klachten zich ook niet meer ontwikkelen.

 

Segmentale Massage onder therapie

In het menselijke lichaam bestaan er verbindingen tussen de inwendige organen en specifieke huidzones die kenmerkend zijn voor het betreffende orgaan. Een segment is dat deel van het ruggenmerg waaruit de verbindende ruggenmergszenuw ontspringt.

 

Een voorbeeld hiervan is dat bij hartklachten vaak uitstraling van pijn naar de linkerarm ontstaat. Ons lichaam is dus eigenlijk opgebouwd uit segmenten.

Bij klachten worden de huidzones en spieren van het bijbehorende segment op een speciale manier behandelt waardoor het evenwicht hersteld kan worden.

 

Segmentale massage is een diepte massage die bestaat uit vrij stevige handgrepen (die uiteraard aangepast worden aan de conditie van de klant) en klassieke massage. Segmentale massage maakt het onderhuidse bindweefsel weer los, waardoor de storing verdwijnt. Door prikkeling van de zones kan een inwendig orgaan gunstig worden beÔnvloed.

 

Effect

 verbetert de doorbloeding in het gemasseerde weefsel

 voert de opgestapelde afvalstoffen af

 heft blokkades op

 verbetert de orgaanwerking

 versoepelt de spieren wat een kalmerende en rustgevende werking geeft

 verbetert de gemoedstoestand.

 

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een alternatieve therapie die de voeten als spiegels van het lichaam beschouwd.

 

Door druk uit te oefenen met de duimen op speciale reflexpunten op de voeten worden corresponderende lichaamsdelen, organen en klieren behandeld en bevordert het de geestelijke en lichamelijke gezondheid. De ligging van de orgaanzones op de voetzool lijken sterk op het patroon van de organen in het lichaam. Als de doorstroming in een gebied geblokkeerd of uit evenwicht is kan dat invloed hebben op het lichaamsdeel waar deze reflexzone mee correspondeert. Dit heeft dan een gevoelige of zelfs pijnlijke plek tot gevolg.

 

Doel

Doel van de behandeling is het bereiken van een natuurlijk evenwicht. Door juiste druk uit te oefenen op specifieke punten op de voeten kunnen de problemen in alle delen van het lichaam geÔdentificeerd en behandeld worden.

Toepassing van deze behandelmethode blijkt zeer goede resultaten te geven. Ook in gevallen waar andere therapieŽn geen succes hebben gehad.